Subscribe:

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πως θα φορέσεις έξυπνα τα ανοιξιάτικα μοτίβα


Βλέπεις τόσα διαφορετικά μοτίβα να κυριαρχούν αυτή την άνοιξη στις βιτρίνες.


Τι να διαλέξεις όμως για να μην δείχνεις σκέτο καρναβάλι; Πόσο ταιριάζει τελικά το λεοπάρ με το πουά και γιατί το mix & match σου πάει πολύ;

No. 1: Επίλεξε ένα πιο ουδέτερο μοτίβο σε συνδυασμό με ένα πιο έντονο

Αν αποφάσισες πρόσφατα να υιοθετήσεις ένα πιο μοδάτο λουκ, μην φοβάσαι. Διάλεξε ένα πιο ουδέτερο μοτίβο και συνδύασέ το με ένα πιο φανταχτερό. Για παράδειγμα, συνδύασε ένα τοπ με ρίγες με μια floral φούστα. Πρόσεξε μόνο οι ρίγες να είναι στην ίδια απόχρωση για να παίξουν το ρόλο του ουδέτερου μοτίβου. Έτσι, θα αναδείξεις την λουλουδάτη φούστα.

No. 2: Προσπάθησε να μπερδέψεις μοτίβα του ίδιου χρώματος.

Θέλεις να μπερδέψεις περισσότερα μοτίβα; Μείνε στην ίδια χρωματική παλέτα και παίξε άφοβα. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο και μπλε πουά μπλουζάκι θα δέσει τέλεια με ένα μπλε- κόκκινο σακάκι γιατί θα υπάρχει συσχετισμός μεταξύ τους.

No. 3: Το ίδιο μοτίβο, με διαφορετική διαβάθμιση

Τα μοτίβα έχουν κι αυτά διαφορετικές διαβαθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις πουά με μεγάλα κυκλάκια με μικρότερα με πολύ μικρά ή ρίγες μεγάλες, ρίγες μικρότερες. Έτσι, μπορείς να διαλέξεις ένα λεοπάρ τοπ μεγάλη διαβάθμιση. Έτσι και το οπτικό αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει και θα θα δείχνεις πόσο έχεις φροντίσει το στυλ σου.

No. 4: Βρες ένα βασικό χρώμα μέσα στα μοτίβα σου και παίξε με αυτό

Ένα βασικό χρώμα ανάμεσα στα μοτίβα που θα χρησιμοποιήσεις, θα λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος. Για παράδειγμα, μέσα στο γεωμετρικό μοτίβο σου, υπάρχει κόκκινο. Βρες και ένα σορτσάκι με λίγες κόκκινες ρίγες και ολοκλήρωσέ το με πουά κόκκινες πλατφόρμες.

No. 5: Χρησιμοποίησε τα μοτίβα για να αναδείξεις τα σημεία που θες

Θέλεις το μάτι να πέφτει στα δίμετρα πόδια σου. Πες ναι στο πουά σακάκι, αν πάλι διαθέτεις πλάτες που αξίζει να τις δείξεις, πες ναι στο floral σακάκι. Γενικά, προτίμησε μεγάλα μοτίβα στα σημεία θέλεις να αναδείξεις ενώ αντίθετα επίλεξε μοτίβα με μικρές λεπτομέρειες για τα σημεία που θέλεις να καλύψεις (ή απόφυγέ τα εντελώς).

No. 6: Το κομμάτι που θα διαχωρίσει τα μοτίβα

Είναι αλήθεια πως όταν το ένα μοτίβο μπλέκεται μέσα στο άλλο, μπορείς να προκαλέσεις μέχρι και πονοκέφαλο στους γύρω σου. Για παράδειγμα, μια μονόχρωμη φαρδιά ζωνη μπορεί να διαχωρίσει όμορφα ένα floral top με ένα ριγέ παντελόνι. Το ίδιο μπορεί να κάνει ένα κόκκινο navy τζάκετ που θα καλύψει ένα ριγέ μπλουζάκι, και μια φρουτένια φούστα.

No. 7: Βάλε τα μοτίβα σου κάτω ή πάνω από μονόχρωμα κομμάτια

Για παράδειγμα, το ναυτικό ριγές τοπάκι, μπορεί ανετότατα να μπει πάνω από ένα μπλε t-shirt. Η φουστίτσα η λεοπάρ μπορεί να συνδυαστεί με φλούο κίτρινη ζώνη. Μην φοβάσαι, ακόμα και μέσα από λευκό τοπ να αφήνεις να διαγράφεται το γεμάτο γεωμετρικά σχέδια σουτιέν σου.

No. 8: Τα αξεσουάρ θα παίξουν το ρόλο τους

Αν φοβάσαι να ενδώσεις σε ρούχα με διάφορα prints, άφησε τα αξεσουάρ και παπούτσια να κλέψουν την παράσταση. Ριγέ τσάντες ταχυδρόμου, floral πλατφόρμες και γοβάκια, πουά κρίκοι στα αυτιά, θα μεταμορφώσουν μια βαρετή εμφάνιση, σε μοδάτο γεγονός. Επένδυσε σε μοτίβα πάνω σε ζώνες, κοσμήματα, φουλάρια κι ό,τι άλλο φανταστείς.




Πηγή : http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου