Subscribe:

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μεταμόρφωσε το παλιό σου τζιν εύκολα & απλά


Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παλιό σου φθαρμένο τζιν για να το μεταμορφώσεις σε μια σούπερ φούστα ή τσάντα; Κι αν είσαι έγκυος, κάνε το απλό σου τζιν, τζιν εγκυμοσύνης, χωρίς περιττά έξοδα!

Από παντελόνι σε τσάντα
«Κόβεις το τζιν στο ύψος του καβάλου (και τον καβάλο), γαζώνεις σε μία ευθεία και είναι σχεδόν έτοιμη!», λέει η κ. Γεωργία, σαν να περιγράφει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Και πράγματι, τόσο απλό είναι: «Ράβεις από πάνω ένα φερμουάρ, ενώ μπορείς, προαιρετικά, να μικρύνεις το άνοιγμά της δημιουργώντας κουφόπιετες στα πλάγια. Αν θέλεις η τσάντα να έχει χερούλια, μια ωραία ιδέα είναι να της ράψεις κομμάτια από λεπτές παλιές ζώνες».

Και μια απλή τζιν φούστα μπορεί εύκολα μεταμορφωθεί
Και μια απλή τζιν φούστα
μπορεί εύκολα μεταμορφωθεί

Tip: Οσο πιο χαμηλοκάβαλο και πιο μεγάλο νούμερο το παντελόνι, τόσο πιο στενόμακρη η τσάντα ενώ, όσο πιο ψηλόμεσο και μικρό νούμερο, τόσο πιο πολύ παίρνει ύφος handbag.

Από παντελόνι σε παντελόνι εγκυμοσύνης
Προσθέτοντας στο αγαπημένο σου τζιν μια φαρδιά λωρίδα από ελαστικό ύφασμα, μπορείς να το φοράς ως τον ένατο μήνα. Πώς;

Η πιο cute τσάντα θα είναι δικό σου δημιούργημα
Η πιο cute τσάντα θα
είναι δικό σου δημιούργημα

«Τα τζιν παντελόνια που κυριαρχούν στη μόδα είναι χαμηλοκάβαλα και κουμπώνουν κάτω από την κοιλιά, επομένως συχνά δεν χρειάζεται καν να τα κόψουμε για να προσαρμόσουμε το ύφασμα», λέει η κ. Βαγενά. Και συμπληρώνει: «Γαζώνουμε κατευθείαν στο παντελόνι ένα μακό ριπάκι (ελαφρώς ελαστικό ύφασμα) 30-40 πόντους φαρδύ, ανάλογα με το ύψος της εγκυμονούσας, ώστε να φτάνει μέχρι τη μέση και να διπλώνει απ' έξω όταν φοριέται. Αν θέλεις μεγαλύτερη ενίσχυση, προσθέτεις από μέσα ένα λάστιχο, το οποίο όμως πρέπει να είναι μαλακό και να γαζωθεί χαλαρό, ώστε να μην πιέζει την κοιλιά παρά μόνο να τη συγκρατεί».

Αν το τζιν που ετοιμάζεσαι να βάλεις στο «χειρουργικό τραπέζι» είναι ψηλοκάβαλο, κόψε μια λωρίδα περιμετρικά, μέχρι τη μέση του φερμουάρ ή των κουμπιών, αφαίρεσαι φερμουάρ/κουμπιά και γάζωσε το άνοιγμα για να κλείσει - αφού πρώτα φορέσεις το τζιν στερεώνοντας με καρφίτσες το άνοιγμα, για να σιγουρευτείς ότι σου μπαίνει (αλλιώς, θα χρειαστεί παραπάνω κόψιμο).

Tip: Καθώς κόβεις την περιμετρική λωρίδα, κόψε σε απαλή καμπύλη 3-4 πόντων χαμηλότερα στο μπροστινό μέρος, για καλύτερη εφαρμογή.

Από παντελόνι σε φούστα
Ξήλωσε από την εσωτερική πλευρά τα μπατζάκια ενός όχι skinny τζιν και κόψτε τα στο επιθυμητό μήκος φούστας, συνυπολογίζοντας κατά πόσους πόντους θα κοντύνει με το γάζωμα (γενικά, σε όλες τις μετατροπές, φρόντισε να κόβεις λιγότερο απ' όσο μετράς, ώστε να έχεις περιθώριο λάθους).

«Αν θέλεις να φτιάξεις τη φούστα σε ίσια γραμμή, θα κόψεις και θα μαζέψεις το ύφασμα που έχει γυρίσει κάτω από τον καβάλο -όσο περισσεύει- και μετά θα γαζώσεις τα μπατζάκια μεταξύ τους.

Αν η φούστα σε στενεύει, μπορείς να ξηλώσεις λίγο τα πλαϊνά και να προσθέσεις δύο μικρά κομμάτια ύφασμα σε τριγωνικό σχήμα για να φαρδύνει.

Αν θέλετε φούστα σε γραμμή Α, θα προσθέσεις δύο μεγαλύτερα τρίγωνα, όχι στα πλαϊνά, αλλά μπροστά και πίσω, κάτω ακριβώς από τον καβάλο. Το ύφασμα που θα προσθέσεις μπορείς να το πάρεις από τα άχρηστα μπατζάκια του τζιν.

Tip: Για μάξι φούστα με τζιν βάση και αέρινο τελείωμα (φωτό), κόψε τα μπατζάκια στο ύψος μιας πολύ μίνι φούστας και ράψτα από κάτω περιμετρικά ένα πιο αέρινο ύφασμα.


Πηγή : http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου